Home again

Nu var man hemma igen, och tråkigt känns det, är så jävla soft att vara i Brekka. Man blir utvilad, det är lugnt och skönt och mycket bra service :) Haha!

Såg något program igår där någon psykologigubbe satt och snackade om människan, och menade att vi är sociala varelser som är programmerade att vara nyfikna. Det är lite intressant faktiskt, vi är alla intresserade av flockens göranden och beteenden och som exempel tog han upp dokusåpor. Jag menar, varför vill folk egentligen sitta och titta på en massa random människor som gör en massa saker? Gubbfan menade att det blir en slags ensidig relation, man skapar ett band till dehär människorna som får fungera som en slags låtsaskompisar eller en låtsasflock, som är hundra gånger intressantare än människorna i omgivningen. Alla människor strävar efter att ingå i en social värld, det naturliga utvalet har gjort oss sånna. Ingen stenåldersmänniska ville väl skaffa barn med nån jävla enstöring (ja, gubben var sjukt besatt av stenåldersmänniskor). Poängen är, att människan gärna vill vara med, se och analysera flocken. Därav dokusåpor, fast antagligen är det springa runt och leka med sin WoW-karaktär som är the new shit, senaste sociala låtsasvärlden/flocken. Fan man kan ju tom ansöka om att bli medlem i en guild, och jag lovar grannen lyckas inte med ens hälften av sakerna som WoW-karaktärerna lyckas med XD Gubben poängterade även att människor är skapta för att passa i olika sociala nivåer, och även strävar efter detta. Om man då råkas eller blir tvingad till en annan ställning i flocken är det lätt att man känner obehag och att man inte passar in. Det kan hända att gubben i fråga var en aning för fixerad vid stenåldersmänniskor, men han hade fan rätt i mycket av det han sa. Gåtan med WoW-hysterin är alltså löst, Blizzard har pluggat psykologi och lurat en massa jävlar .. :D


Mormor och Morfar, kul hade jag i bilen hem när man fick sitta och lyssna på Morfars historier ;) Samtalet började om kyla för att sedan handla om fiske och avslutas med hur Kalix såg ut för lääänge sen.



Sis och Crille som jag hälsade på tidigare idag. One of them is slightly retarded, which one? ;D


Nu ska jag hitta på något att göra..


..Och ja, det är antagligen det längsta jävla inlägg jag skrivit XD


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0