Peace & Love 2009

Okeey, jag har ju länge sagt att jag ska dra en resumé av våran Borlänge-roadtrip, so here we go!


Det hela började med att vi for seeent och jag sov i bilen hela vägen till någonstans efter höga kusten, medan Fia och Elin var drivers. Någon gång efter sju på morgonen väckte de då mig och Emil och vi gasade sista biten mot Borlänge. Det var helt sjukt varmt när vi kom fram så det första vi gjorde var laddade upp med massor av dricka innan vi gick för att söka armbandsutlämningen (vilket tog sin tid!). När vi väl var inne strosade vi på runt området och kollade läget lite ;) De hade faktiskt mysigt som fan med tygblommor i träden, nå tygbitar som hängde från lyktstolparna och allt vad det var. Festivalkänsla!

Första spelningen vi såg råkades bli Lauren Harris, mest eftersom vi hade slagit oss ner på en trappa framför scenen när hon började, men helt okey att se. Lämnade dock den spelningen halvvägs någonstans eftersom det var dags för Bullet. Hade faktiskt ingen aning om vilka det var förutom att de var förband till AC/DC så det kunde vara värt, och det var fan mer än så, det var bra ;)


Bullet, gitarristerna och basisten var såå jävla snygga på scen, ös!

Efter Bullet skyndade vi iväg för att få i oss lite skön festivalmat och slog oss sedan ner och såg Evergrey, även dom oväntat sköna live. Vet inte om det var det att de är höga som hus eller att scenen var liten, men de såg fan ut som jättar XD


Triss i blondiner (Y) ..


.. Och ental i Emil ;D

När Evergrey började lida mot sitt slut kände vi att det var dags att slinka in i ett öltält, så det blev lite öla och dricka cider i solskenet. Var så jävla skönt så vi dissade Backyard Babies för att inta alkohol i solen. Prioriteringar kallas det! Stötte på lite roliga människor där inne också, och en Nikki Sixx wannabe som var sjukt snygg, men tyvärr hade en brud och en unge i släptåg XD När vi till sist hade stillat alkoholintaget var det dags att bege sig till bilen för att ladda upp och ta på sig lite mer kläder, trots att det fortfarande var döjävlavarmt. När vi återvände till festivalområdet kom vi lagomt för att se slutet på Lars Winnerbäck innan vi gick mot Utopia-scenen och installerade oss för kvällen. Sen var det tagga på riktigt som gällde, och kvart över tio drog alltså Volbeat igång!


Andra gången inom ett intervall på tjugo dagar som man såg dom live, haha ;) Riktigt jävla bra, och låtlistan var i stort sett likadan som på Sweden Rock med skillnaden att de nu spelade "Maybellene i Hofteholder" istället för "Still Counting", vilket ju var en försämring.



Efter Volbeat stannade vi kvar framför scenen och smög oss framåt mot staketet i mitten för att få bra platser till Mötley Crüe, och det var en lång timme vi satt och väntade. Sen äntligen, ÄNTLIGEN, var det dags! Fyfan, det var M Ä K T I G T.


Förväntansfulla rockbrudar!

Vi hade sjukt jävla bra platser när vi stod mot gången i mitten (där säkerhetspersonalen var). Vi hade helt fri sikt mot mitten av scenen och Nikkis sida av scenen, och långt fram var vi också! Dessutom användes inte storbildsskärmarna till att filma bandet utan till animationer, så större delen av publiken såg dom inte ens!! Nu snackar vi lycka.


Mr VINCE NEIL!

Han har fan kommit i form, trodde aldrig att han skulle orka studsa runt och leva om så mycket som han faktiskt gjorde. "Oh Sweden you lovely people!".



Mr NIKKI SIXX!

Fyfaan vilka rysningar när han kröp fram med basgitarren längst scengolvet och roade sig, ÅH!



Mr TOMMY LEE!

Hhaha, han sprang faktiskt fram till publiken och bjöd på Jägermiester, skön jävla dude.



Mr MICK MARS!

Underbart när han började dra ett av sina snabba gitarrsolon, sånt man bara drömt att att få se och höra irl.



Underjävlabart! Låtarna de spelade, uppträdandet, allt var så jävla sjukt bra! Nej fan, det var betydligt mer än så!

Jag lovar man skrek fan tills luften gick ur lungorna, och så skrek man lite till. Armarna i luften konstant och allsång mer eller mindre hela tiden. De sparkade igång direkt med "Kickstart my heart" och avslutade med "Home sweet home" som extranummer, och när de började spela "Don't go away mad" kastades det ut fullt med stora, vita ballonger över publiken och under "Shout at the devil" skanderade alla med för fullt och slog med nävarna i luften. Och "Wild side" sen! OUCH, så jäääävla underbart. Typ ALLA av deras bästa låtar spelade dom!

När det till sist var tvunget ta slut sprang såklart alla fram och skulle söka plektrum som galningar. Själv orkade jag inte trängas där framme utan gick istället fram till en kvinna bakom säkerhetsstängslen och frågade så snällt om det inte for några plektrum innanför stängslet? Hon sneglade lite snett på mig, drog till med ett långt "Näääeee, men ..", drog fram min högerhand, satte ett plektrum i det, slöt min näve om det och släppte min hand. Fort gick det, och när jag öppnade högerhanden vart jag ju helt förvånad när det låg ett jävla plektrum där! Jag tror att jag hann tacka henne säkert fem gånger innan jag kom på att vi skulle vara diskreta och gick därifrån, fyfaan vad det finns snälla människor, bara hennes gest värmde lika mycket som plektrumet.

När vi sen kom fram till bilen slocknade vi dirr och vaknade sen kring åtta dagen efter av att vi höll på att svettas ihjäl. Det var inte ens någon idé att öppna bildörrarna för det var lika varmt ute som inne. Vi packade alltså ihop och började färden hemåt igen. Vi stannade till lite för att bada, käka och sträcka på benen då och då innan vi slutligen var tillbaka i Kalix. Skönt men ändå jävligt trist att komma hem, Peace & Love var faan underbart och pricken över i:et på min bästa sommar någonsin, trots att den i princip bara börjat ;)

Kommentarer
Postat av: Mats

(Y)

2009-06-29 @ 20:20:06
Postat av: Fredrix

Nice tripp bra bilder fick du med också =D

2009-06-30 @ 00:51:30
Postat av: Elin

haha triss i blondiner! ;D (Y)

2009-06-30 @ 10:18:52
URL: http://www.snelin.blogspot.com/
Postat av: Ema

Fyfan vad kul det måste ha varit! ;=)

2009-06-30 @ 10:39:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0