Payback's a bitch

Angående den senaste tidens kaos kring wikileaks och Julian Assange alltså, vad fan är det som händer med våran värld egentligen? Vem fan ger USA och även den svenska regeringen rätt att härja hur fan de vill, arbeta i smyg, ljuga folket rätt upp i ansiktet, begå grova brott mot mänskliga rättigheter i krig, snacka skit om andra länder och dess ledning, utpressa och hota sig fram för att få sin vilja igenom och allt jävelskap som finns på den listan. Wikileaks gick ut och avslöjade allt detta, med hjälp av anonyma källor som läkt dokument till dom som de i sin tur gjort offentliga, och då är Wikileaks och Julian Assange plötsligt världens fiende nummer 1. Wikileaks har inte "stulit" dessa uppgifter, utan fått dem förmedlade från andra, det enda de gjort är att berätta för världen vad våra ledare borde ha berättat för länge sen.

Då bryter fullskaligt kaos ut, hela USA med omvärld är i uppror, politiker går ut offentligt med att de vill se Assange bakom galler eller ännu hellre död. Hans familj blir hotad, han målas ut som terrorist, blir i Sverige anklagad för våldtäktsbrott som verkar högst osannorlika. Wikileaks tillgångar blir frysta och stängs av från att ha bankkontor i Schweiz, Visa, Paypal och Mastercard omöjliggör donationer till Wikileaks via deras tjänster efter påtryckningar från USA. Julian Assange sitter nu i brittiskt häkte i väntan på utlämningsbeslut, där han kan bli kvar ett bra tag.

Tacka fan för internet säger jag bara. Eftersom Wikileaks publicerat ALLT på inet är det fan omöjligt att dölja eller radera, oavsett hur många av deras servrar de stänger av. Dessutom har ett gäng upprörda inetpirater startat Operation Payback och protesterar mot hur det hela har skötts genom att gå ihop och spamma sidor (tillhörande de som låter sig styras av USAs sanktioner) tills de ligger nere. De har förklarat krig över internet, och det är fan hilarious. Banken i Schweiz, paypals sida och den svenska regeringens sida är bara några av de som blivit utsatta hittills. Payback's a bitch.


Ingen vet fortfarande vilket brott Wikileaks egentligen gjort sig skyldiga till. Saker som sanning och yttrandefrihet verkar bara vara vackra ord när det inte överensstämmer med våra politiska ledares mål. Det är ett jävligt sjukt samhälle vi lever i.

Kommentarer
Postat av: Håller mestadels med, dock

Julian Assange är en en halvidiot. Genom att bete sig som en informations-terrorist har han lyckats vända många, dock enbart genom att göra klyftan större. Normalbefolkningen kan inte hantera sanningen i många scenarion, dock håller jag med om att alla världens regeringar behöver en oberoende inspektör and Assange är den bästa som finns för just det jobbet.

2010-12-10 @ 04:39:36
Postat av: Mats

Does this surprise you? ^^

2010-12-14 @ 00:31:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0